درمان ارتودنسی نیز عوارضی می تواند برای فرد به وجود بیاورد. عوارض ارتودنسی می تواند به خاطر ضعف در لثه بیمار، انتخاب نامناسب پزشک متخصص و … رخ بدهد. در حقیقت ارتودنسی دندان یکی از رشته های تخصصی در علم دندان پزشکی است و سالیانه افراد بسیاری برای ارتودنسی دندان های خود به پزشکان متخصص مراجعه می کنند. اغلب این افراد پس از انجام عمل ارتودنسی با مشکلی رو به رو نمی شوند، ولی گاهی نیز افراد با عوارض ارتودنسی درگیر می شوند. در این مقاله قصد داریم درباره ارتودنسی دندان و عوارض آن صحبت کنیم.
آشنایی با ارتودنسی دندان

قبل از اینکه به سراغ بحث اصلی یعنی عوارض عمل ارتودنسی برویم، بهتر این است که کمی درباره خود عمل ارتودنسی دندان اطلاعاتی ارائه کنیم. ارتودنسی یکی از رشته های تخصصی و حساس در دندان پزشکی است. در این رشته پزشکان درمان گر، در یک توضیح کلی و عمومی به اصلاح شکل قرارگیری دندان ها و دو فک بیمار می پردازند. به گونه ای که دندان ها در کنار هم جفت شده و فرم قرار گیری فک به شکل مطلوبی در بیاید. این کار با استفاده از دستگاه های ارتودنسی انجام می گیرد. این دستگاه ها می توانند به دو شکل متحرک یا ثابت طراحی شده و روی دندان های فرد نصب شوند. دستگاه های ارتودنسی با استفاده از براکت و سیم ساخته می شوند. اغلب مردم از اصطلاح سیم کشی دندان برای ارتودنسی دندان استفاده می کنند. منظور از دستگاه های ثابت، این است که در طول دوره درمان فرد بیمار نیازی به خارج کردن براکت و سیم از داخل دهانش ندارد. ولی در حالت متحرک، بیمار در مواقع لازم می تواند براکت ها را جدا کرده و دوباره از آن استفاده کند.

عوارض ارتودنسی دندان

حال که با هدف اصلی ارتودنسی دندان آشنا شدیم، به سراغ عواض ارتودنسی می پردازیم. در حالت کلی اگر عمل ارتودنسی به درستی انجام شود و سپس بیمار نیز همکاری مناسبی در طول روند درمان داشته باشد، می توان گفت که عمل ارتودنسی دندان عوارضی ندارد. در حقیقت این عوارض زمانی بروز می کند که اشکالی در طول فرآیند درمان پیش آمده باشد. این مشکلات می تواند شامل پوسیدگی اطراف براکت، عفونت لثه و حتی سست شدن ریشته دندان باشد. عوارض ارتودنسی دندان می تواند به شکل پوسیدگی سطح دندان ها، از بین رفتن مینای دندان و حتی عفونت لثه فک بیمار بروز کند. اگر پس از عمل ارتودنسی دندان با چنین نشانه هایی مواجه شدید، بهتر این است که سریعاً پزشک خود را در جریان گذاشته و با او م کنید. در ادامه به صورت جزئی تری به این موارد خواهیم پرداخت.

عوارض-ارتودنسی

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین جستجو ها